I samarbete med annonsör

Hallonketoner och grönt kaffe för viktminskning och deffning?

Här får du veta mer om de populära tillskotten.

delningar

Hallonketon och grönt kaffe har uppmärksammats på senare tid för sina förmågor att bidra till viktminskning.

Att gå ner i vikt är svårt

Oavsett om du är efter att gå ner i vikt eller framhäva din muskelmassa kan det vara svårt att gå ner i vikt. Många av oss har någon gång i livet hamnat i ett läge där vi har några kilos övervikt.

De flesta har också gett sig på utmaningen att hålla en diet. Förhoppningen är att vi med lite god vilja och disciplin sakta men säkert ska gå ner i vikt. Ofta blir det tyvärr svårare än så och vi behöver all hjälp vi kan få. Grönt kaffe och hallonketoner är tillskotten som kan ge din viktminskning en skjuts.

I båda fallen genom att verka där det räknas – genom att på naturlig väg höja din fettförbränning.

Hallonketon vad är det?

Ketoner är naturligt förekommande kemiska föreningar. De hittas bland annat i bär som hallon, tranbär och blåbär men bildas också naturligt i din egen kropp. I det sistnämnda fallet som produkter av nedbrutna fettsyror.

Just hallonketoner ligger bakom det röda bärets karaktäristiska smak. Som kosttillskott är det ett av de dyraste som finns med ett pris på upp till 20 000 dollar per kilo.

Går det att banta med hallonketon?

Hallonketon har på senare tid blivit ett av de trendigaste kosttillskotten. Det beror i första hand på att allt fler upptäckt hur bra det fungerar för viktminskning på naturlig väg.

I labbexperiment har man kunnat visa att ketoner från just hallon ökar fettförbränningen och reglerar förekomsten av ett hormon, adiponectin, som spelar stor roll för din ämnesomsättning. Tydliga indikationer på att det går att banta med hallonketoner.

Hallonketoner ökar din fettförbränning även om du mestadels är stillasittande, men det bästa resultatet får du förstås om du tränar samtidigt. Ännu bättre kan det bli om hallonketonerna får sällskap av grönt kaffe. 

Vad är grönt kaffe?

Grönt kaffe görs av orostade kaffebönor, därav den gröna färgen. Tillskott med grönt kaffe är ett utmärkt komplement till hallonketoner. Precis som vanligt kaffe har den gröna varianten stor effekt på fettförbränningen.

Till skillnad från fikavarianten har det dock lägre koffeinhalt. Hur grönt kaffe bidrar till viktminskning är inte helt klarlagt, men den bästa gissningen är att det är de gröna bönornas innehåll av klorogensyra som är nyckeln.

Klorogensyran antas hämma kroppens upptag av kolhydrater vilket leder till viktminskning. 

Hallonketoner och grönt kaffe

Om det är viktminskning eller deffning du är ute efter funkar det utmärkt att komplettera en kur med hallonketoner med tillskott som innehåller grönt kaffe.

Grönt kaffe finns i kaffebönsextrakt, kapslar och som beståndsdel i olika multitillskott. Du kan till och med hitta tillskott som innehåller både hallonketoner och extrakt från grönt kaffe, rätt avvägt och balanserat för att leda till viktnedgång och bättre hälsa.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.