Laddar

Här är det senaste efter morgonens frontalkrock

Under tisdagsmorgonen fick fyra personer föras till sjukhus efter en kraftig trafikolycka mellan en skolbuss och personbil.

delningar

På tisdagsmorgonen inträffade en kraftig trafikolycka på väg 1084 mellan Bärby och Solvalla. En skolbuss och en personbil frontalkrockade – och samtliga fyra personer som var inblandade i händelsen fördes till sjukhus.

Värst drabbad var föraren i personbilen, en kvinna i 40-årsåldern, som transporterades till Akademiska sjukhuset med ambulanshelikopter.

– Jag har inga exakta uppgifter, men föraren verkar vara allvarligt skadad. Det tyder ju på det eftersom man satt in helikopter för snabbast möjliga väg, sa Emil Sundqvist, vakthavande befäl på Uppsalapolisen, till 24Uppsala under morgonen när händelsen var pågående.

Kring lunchtid på tisdagen meddelade en olyckskommunikation från Akademiska sjukhuset att kvinnan har allvarliga skador, men hennes tillstånd uppges vara stabilt.

De två barnen, båda under 15 år, som också färdades i bilen ådrog sig mindre allvarliga skador enligt de tidiga rapporterna. Hittills finns inga bekräftade uppgifter från sjukhuset om det exakta skadeläget.

– Ett av barnen ska ha ådragit skador i ansiktet av någon form. Och någon fraktur, men det är uppgifter som polisen fått. Sjukhuset har bättre koll, säger Emil Sundqvist.

Den kvinnliga busschauffören ska ha klarat sig från fysiska skador, men fick föras till sjukhuset på grund av chockskador.

Relaterade artiklar