Här är helgens hetaste evenemang i Uppsala

Foto: Andreas L Eriksson, Bildbyrån/Andrey Popov, Mostphotos/LucaOleastri, Mostphotos.

24Uppsala listar de bästa evenemangen under den kommande helgen.

delningar

Den kommande helgen i Uppsala bjuder på allt ifrån allsvensk fotbollsmatch med Sirius till en utställning om UFON.

LISTA: 6 evenemang du inte får missa:

Konst som läkande kraft

Det här är ett konstprojekt med afghanska ensamkommande som sedan 2016 drivits i samarbete mellan Akademiska sjukhuset Enheten för transkulturell psykiatri (ETP) och konstnären Ingvar Staffans. Tanken är att skapandet ska erbjuda en upplevelse av meningsfullhet och ett fokus på något som helt bryter vardagsmönstret. Projektet riktar sig till ensamkommande ungdomar som remitteras till ETP. Ambitionen är att projektet ska ge ungdomarna en grund för att på ett bättre sätt kunna hantera de svårigheter de möter i sin utsatta situation. Projektets ledare är psykiatrikern Manuel Fernandez.

Var: Uppsala konstnärsklubb, Å-Huset. När: Lördag & Söndag, kl 15-19.

Magiska Gottsunda

En dag helt i magins och trollkonsten anda i Gottsunda Centrum och Kulturpunkten. Festivalen flyttar på lördagen ut från centrala Uppsala till Gottsunda där det bjuds på full magi i alla dess former. Bland annat kommer du uppleva trollerishower för hela familjen, magiskt pyssel och magiskola.

Var: Gottsunda Centrum När: Lördag kl 12-16. Showstart: 12:00, 13:00, 14:00 och 15:00.

UFO-Sverige arrangerar UFO-Expo

UFO-Expo är en utställning och föredrag om ufo-fenomenet i Sverige och internationellt. Här finns bland annat skärmar, modeller, bildspel och videofilmer. Det finns också möjlighet att som besökare söka i en databas över svenska ufofall samt att köpa böcker, tidskrifter och träffa representanter för UFO-Sveriges rapportcentral. Två föredrag kommer att hållas om föreningens arbete, spännande fall av ufon och militärens syn på ufofrågan.

Var: Ekonomikum När: Lördag kl 12-18.

Föreställning: Jecko och Jessie – Ett skratt för livet

På ett humoristiskt sätt visar Jecko och Jessie oss hur enkelt livet kan vara och uppmanar alla till en mer lättsam inställning till nuet. Skulle du mot förmodan inte känna till Jecko och Jessie? Då är det bara att fråga närmaste barn. I deras nya föreställning sker allt i ett rasande tempo med spännande inslag som slapstick, akrobatik, trolleri och överraskningar. Skådespelarna och nycirkusartisterna Karin Odermatt och Jocke Assarsson har jobbat med underhållning och kultur för barn och vuxna i över 20 års tid.

Var: Uppsala Konsert & Kongress När: Lördag kl 13-14.

Fotbollsallsvenskan på Studenternas

IK Sirius gästas av IF Elfsborgs från Borås hemma på nya Studenternas. Passa på att se elitfotboll live när den är som allra bäst.

Var: Studenternas IP När: Lördag kl 15-18.

Teaterkonsert: "Eka över hela staden"

Här får du som besökare chans att njuta av fristående berättelser som baseras på Veronica Maggios musik och låttexter – från debuten till senaste plattan. Fyra skönsjungande skådespelare, ett multibegåvat liveband och ett tiotal dansare från Uppsala Dansakademi bjuder på längtan, besvikelser och urkraft. Maggio som är född och uppvuxen i Uppsala har sedan albumdebuten 2006 utvecklats till en av Sveriges mest framgångsrika popartister.

Var: Uppsala stadsteater, Stora scen När: Fredag kl 18-19.20 & lördag kl 16-17.20.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar