Laddar

Här är stjärnkockens nya restaurang i Uppsala

Stjärnkrögaren Melker Andersson, som i somras öppnade upp Bojabäs i Öregrund, öppnar nu nytt i Uppsala. Här kommer den nya restaurangen att ligga.

delningar

Stjärnkrögaren Melker Andersson fortsätter sin satsning på Uppsala. Förra sommaren öppnade han upp Bojabäs i Öregrund, som får en fortsättning även kommande sommar, och snart öppnar han ännu en restaurang i Uppsala.

Det blir i gamla anrika stadshotellet mitt i Uppsala som den nya restaurangen, Heart & Bones, kommer att ligga.

– När jag såg den fina lokalen kände jag direkt att det var som att komma hem. Och så ska det kännas för alla som kommer hit. Det ska bli en krog och ett vardagsrum som man vill komma tillbaka till många gånger, säger Melker Andersson till tidningen Hotell & Restaurang.

Den nya restaurangen på Drottninggatan kommer att ha 70 matplatser och 60 barplatser. Här är det tänkt att råvaran ska vara i fokus och med fisk, skaldjur, grönsaker plus lite kött på menyn.

– Jag har landat efter alla år med många krogar och känner mig trygg. Här ska det inte bli några konstigheter, inget banbrytande eller effektfullt utan bara jag. Jag vill ha en restaurang som jag lägger ner själ och hjärta i. Kanske den sista.