Här är Uppsalas bästa pizzeria: "Vi har kämpat för detta"

Uppsalas bästa pizzeria Food Court Gamla Uppsala är även utsedd till den åttonde bästa pizzerian i hela Sverige:

5 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Mattjänsten Onlinepizza har nu utsett 2018 års favoritpizzerior bland sina 2000 uppkopplade restauranger. Utnämningen är baserat på årets samtliga beställningar hos Onlinepizza utförda av över en halv miljon aktiva kunder i Sverige. De har tittat på faktorer som kundomdömen, antal återkommande kunder samt försäljning per invånare.

När Onlinepizzas användare hade fått säga sitt blev det till sist restaurangen Food Court Gamla Uppsala som tog hem segern i Uppsala. Det är andra året i rad som de tar hem titeln och i år rankas de även som den åttonde bästa pizzerian i landet.

– Det känns kul, vi har kämpat för detta och vi har en stor kundkrets. Målet är att vi öppnar en till restaurang för att täcka hela Uppsala, säger Edik Nazary på Food Court Gamla Uppsala.

Varför tror du att ni har blivit bäst i Uppsala?

– Jag har jobbat länge i branschen, från 1991. Jag kommer från Iran och min pappa hade en sån här pub i Iran. Nu har vi hittat vår nisch och bra personal och det viktigaste är bra kvalité på maten och servicen, säger Edik Nazary.

Han äger restaurangen tillsammans med sin fru Armine Gaprelian och restaurangens försäljning ökar stadigt. I nuläget har restaurangen sex bilar som kör ut mat till ungefär halva Uppsala, och de serverar allt ifrån À la carte, till sushi, thai wok och pizza. Troligen kommer de öppna ännu en restaurang under det här året, och även en egen hemsida som det går att beställa mat via.

– Det finns många som ringer hit vill att vi ska köra ut mat till exempelvis Bergsbrunna, men vi klarar inte det i nuläget eftersom det är långt. Under Sveriges vintrar är det tungt, för efter fem minuter blir maten kall. Det blir dålig kvalité om vi ska köra så långt, och det är viktigt att leverera bra mat. Vi håller på att prata med mäklare för att se om vi kan hitta någonstans på andra sidan där vi kan öppna en till restaurang, säger Edik Nazary.

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

Foto: Privat

FAKTA

Sveriges Bästa Pizzerior 2018:

1. Nya Flamingo pizzeria, Karlstad

2. Nya Emilios pizzeria, Västerås

3. Södergrillen och pizzeria, Gävle

4. Enköpings pizzeria, Enköping

5. Pizzeria Light, Örebro

6. Åkes grill och vedugnspizza, Avesta

7. Pizzeria Sorrento, Motala

8. Food Court Gamla Uppsala, Uppsala

9. City pizzeria och restaurang, Gävle

10. Titanic pizzeria, Göteborg

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar