Laddar

Här får partisekreteraren följa med Uppsalas trygghetsvakter

På torsdagen var Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad i Uppsala för en exklusiv rundvandring med de kommunala trygghetsvakterna.

delningar

De kommunala ordningsvakterna har blivit en stor succé och har hyllats flera gånger av polisen för deras insatser. På torsdagen var Socialdemokraternas partisekreterare Lena Rådström Baastad på plats i Uppsala för en exklusiv rundtur.

Syftet med besöket var att se hur kommunen jobbar med trygghetsfrågor och ”skugga” de kommunala ordningsvakterna som den rödgröna majoriteten införde tidigare i somras.

 

Ordningsvakterna Micael Larsson och Jonny Helmefors förklarar hur de arbetar. Foto: Johan Ekström.

Rundturen inleddes strax efter klockan 15.00 då Lena Rådström Baastad tillsammans med kommunalrådet Caroline Hoffstedt fick ta rygg på trygghetsvakterna Micael Larsson och Jonny Helmefors.

– Det är intressant att se hur de kommunala ordningsvakterna jobbar. Deras arbete frigör resurser för polisen och skapar trygghet på gator och torg i Uppsala, säger Lena Rådström Baastad.

Uppsala kommun har tillsammans med polisen inrättat Sveriges största LOV 3-område i centrala staden som patrulleras av de kommunala ordningsvakterna dageligen.

– Jag är imponerad att höra hur Uppsala kommuns arbetar med trygghetsfrågor, såväl med ordningsvakter som med kameraövervakning. Det är tydligt att arbetet gett effekt och skapat tryggare miljöer för Uppsalaborna, fortsätter Lena Rådström Baastad.

Under kvällen fick också Lena Rådström Baastad delta i Socialdemokraternas dörrknackning i Gottsunda, en aktivitet som är en del av partiets höstkampanj.

Relaterade artiklar