Laddar

Här öppnar Folktandvården ny klinik

Den beräknas öppna redan i april och kommer kunna ta hand om 10 000 undersökningar per år.

delningar

Ny ska Folktandvården bygga en ny klinik – i Stationsgallerian. Där kommer kapaciteten vara hög med en möjlighet för 10 000 undersökningar per år.

– Det är oerhört glädjande att bygget äntligen är igång. För att kunna möta efterfrågan på tandvård måste vi ha både lokaler och personal, säger tandvårdsdirektör Gunilla Swanholm.

Kliniken kommer även ha utökade öppettider.

I första hand erbjuds befintliga folktandvårdspatienter en tid för undersökning, och de som går på kliniker med långa väntetider. Andra målgrupper väntas bli 20-23-åringar, patienter med frisktandvårdsavtal och personer med akuta behov och som saknar en ordinarie tandvårdsklinik.

Folktandvården Stationen är planerad att öppna i mitten av april.

– Att ha en ”Folktandvården light”-klinik för kortare besök och för en specifik målgrupp ska öka tillgängligheten för andra kliniker. Vi använder resurserna effektivt genom att du träffar den som bäst kan hjälpa dig med dina behov, säger Gunilla Swanholm.

Sponsrat inlägg

Rösta på din favorit – här är finalisterna

Nu har det äntligen blivit dags att rösta på finalisterna! Varje år utser U!Club vinnare i tre olika kategorier. Det handlar om att lyfta fram de som bidrar till att stärka Uppsalas positiva image. Utmärkelserna är Årets marknadsförare av Uppsala, Årets mest kreativa Uppsalabo och Årets Uppsalabo.