Laddar

Här öppnar nya vårdcentralen

Den nya vårdcentralen kommer ersätta de nuvarande mottagningarna i Länna och Knutby.

delningar

Nu är det klart att en ny vårdcentral i Almunge ska byggas. Den nya vårdcentralen ersätter de nuvarande mottagningarna i Länna och Knutby, som inte har ändamålsenliga lokaler på grund av slitage.

Den nya vårdcentralen placeras längs väg 273 bredvid Almunge skola, busshållplats finns i direkt anslutning. Region Uppsala äger marken som vårdcentralen kommer stå på. Lokalen kommer vara cirka 1 000 kvadratmeter stor.

– Det är mycket positivt att vi är på gång med vårdcentral i Almunge, den bidrar till lokalsamhällets utveckling inom vård och hälsa. Vårdcentralen kommer också att ha bra lokaler med ett centralt läge i Almunge med nära anslutning till kommunikationer, säger Malena Ranch (MP), ordförande i Vårdstyrelsen.

Den totala investeringskostnaden inklusive förstudien beräknade till 45 miljoner kronor och Ekman & Angerstig AB (EAAB) har tilldelats entreprenaden.

Under sammanträdet i onsdags beslöt fastighets- och servicenämnden att omdisponera medel så att ytterligare 7 miljoner kronor tillförs bygget av en ny vårdcentral.

Relaterade artiklar