Laddar

Här ska nya idrottshallar byggas i Uppsala

"Med en växande befolkningen behöver vi utöka antalet hallar", säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden

delningar

– Vi har skapat god tillgång till idrottshallar i Uppsala jämfört med exempelvis Stockholm som ofta lyfts som ett föredöme och vi är på väg att komma ikapp med ett eftersatt underhåll i de hallar vi redan har, säger Rickard Malmström (MP), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Han syftar på det beslut Uppsala kommun nu fattat. De har godkänt programmet för en fullstor idrottshall vid Kvarngärdesskolan och därmed kommer de två mindre hallarna skolan idag har tillgång till att rivas.

– Med en växande befolkningen behöver vi utöka antalet hallar för att alla, oavsett könstillhörighet, funktionsnedsättning eller ålder, där alla ska ha fortsatt goda förutsättningar att leva fysiskt aktiva liv, säger Malmström.

Ny fullstor idrottshall blir det även vid Almtunaskolan. Vid Brantingskolan får man en ny hall – dock ej en fullstor, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Målet är att den nya hallen vid Kvarngärdeskolan ska var i bruk under 2021.