Laddar

Hon kan vinna världens finaste tv-pris

Ida Eriksson från Harbo lämnade Uppsala och Sverige för en flytt till Irland. I september kan hon stå i Microsoft Theater i Los Angeles och ta emot världens finaste tv-pris.

delningar

Ida Eriksson från Harbo utanför Uppsala har blivit nominerad till en Emmy. Upplänningen, som numera bor på Irland, är en del av teamet bakom populära tv-serien ”Vikings” och det är i kategorin ”Outstanding Hairstyling for a Single-Camera Series” som man har blivit nominerade till världens finaste tv-pris.

Ida Eriksson, som har varit intresserad av hår och styling så länge hon kan minnas, tog en kurs i Stockholm men insåg ändå inte riktigt vad hon hade gett sig in på.

– Jag tror inte riktigt jag förstod mig på film då. Men sedan började jag gå som assistent och lärling, efter det har jag jobbat med många olika stora produktioner som har lett fram till min framgång, säger Ida Eriksson som också har hunnit med att jobba som assistent till den Oscarsnominerade maskören Eva von Bahr.

– Det var otroligt lärorikt, och det har gett många kontakter. Den här branschen handlar nästan enbart om kontakter, jag tror faktiskt aldrig att jag har visa upp mitt CV en ändå gång.

Har Eva von Bahr hört av sig efter Emmy-nomineringen? – Ja, hon har hört av sig och gratulerat.

Kan man säga att livet leker för dig just nu? – Ja, men faktiskt. Jag har fått en del intressanta samtal så sent som nu på morgonen (läs tisdag). Som frilansare är man dock aldrig bättre än det senaste jobbet, och det är alltid extremt hårt arbete som gäller.

Inspelningen av den femte säsongen av tv-serien ”Vikings” är avslutad och för Ida Eriksson är det just nu ganska lugnt, men en ny säsong kan vara på gång.

– Vi får se. Eventuellt blir det en sjätte säsong, men produktionen har ännu inte fått grönt ljus.

Har du fått några andra förfrågningar? – Eventuellt. Men det är ingenting jag kan prata om just nu. Det kan bli så att produktioner skjuts upp och så vidare. Så vi får helt enkelt se hur framtiden ser ut och vad som händer.

Den 9:e september i Microsoft Theater i Los Angeles delas Emmy-priserna ut, och då vet i alla fall Ida Eriksson vad hon kommer att göra.

– Då är jag på plats.

Är du nervös redan nu? – Nej, faktiskt inte alls. Det ska bara bli jättekul för både mig och hela teamet bakom tv-serien. Jag ser verkligen fram emot det.

Relaterade artiklar