Laddar

Hon lockar med helt nytt danskoncept

Pionjären lär ut ny dansform med en stor dos attityd:

delningar

 

Om en dryg vecka startar Pernilla Sandal, 25, en kurs i Uppsala i den för de flesta okända dansformen twerkhall, som förenklat är mix av twerk och dancehall.

– Jag har inte sett att det finns någon sådan här kurs där man blandar twerk med träning och hoppas att det kommer bli fullsatt. När man lär ut är det lättare att ha en något mindre grupp på omkring 16 personer, säger hon.

Pernilla är uppvuxen i Jönköping, men är sedan ett par månader bosatt i Uppsala. Redan som 16-åring fick hon upp ögonen för dancehall och har ända sedan dess fortsatt att lära ut hur man på bästa sätt gör höftrullningar och rumpskakningar.

Flera Uppsalabor har redan anmält sitt intresse för kursen och Pernilla menar att dansarna har en hel del att se fram emot.

– Deltagarna kommer både få en energifull lektion och ett förbättrat självförtroendet. Hos mig kan man kliva ur sin comfort zone och bara köra!, säger hon.

Twerkhall Twerkhall är med en väldigt enkel förklaring en mix av dancehall och twerk. Twerk är bland annat något som dancehall queens har gjort sedan i början av danskulturen. Men på senare tid har det blivit mer fokus på rumpskakningar till bland annat house, trap och hiphop.

Twerk Twerk är ett samlingsnamn för olika sätt att skaka rumpa som funnits länge i afro, karribiska, latinska danskulturer. Det är fokus på häftiga höftrörelser, rumpskakningar i olika postioner och koreografier.

Dancehall Dancehall är en danskultur som växer sig allt större runt om i världen och många ser och hör dancehall utan att veta om det. Rörelserna kan vara allt från mjukt och sensuellt till hårt med mycket energi och attityd. Man vill skapa ett ständigt flow genom dancehall och få till sitt inre gung.