Hon tilldelas Region Uppsalas dansresidens

Anna Pehrsson jobbar sedan 2016 som frilansande dansare och koreograf. Foto: Luis Alberto Rodriguez

Sammanlagt 25 ansökningar inkom från danskonstnärer från hela Sverige.

delningar

Anna Pehrsson tilldelas Region Uppsalas residens inom området danskonst 2019. Anna Pehrsson har bland annat varit anställd vid Cullbergbaletten och Stockholms stadsteater. Sedan 2016 arbetar hon som frilansande dansare och koreograf.

Under residensperioden, som sträcker sig över två veckor, kommer Anna Pehrsson att arbeta med solot Thresholds. Solot är inspirerat av filmen Annihilation.

– Thresholds är ett feministiskt statement där kvinnokroppen blir grunden till ett ekologiskt tänkande, en sorts Evas revben i en omvänd skapelseberättelse, säger Anna Pehrsson, i ett pressmeddelande.

Residenset är placerat vid Eric Sahlström Institutet i Tobo, Tierps kommun. I residenset ingår boende för max fem personer, en dansstudio samt ett stipendium på 15 000 kronor.

Under sin vistelse kommer Anna Pehrsson även träffa årets danssommarjobbare i Uppsala. Danssommarjobbarna är ungdomar som har gått ut grundskolan som under ett par veckor har chansen att prova på jobbet som dansare.

– Vi ser fram emot Annas residens och det är roligt att årets danssommarjobbare får möjlighet att träffa en så erfaren och professionell danskonstnär som Anna Pehrsson, säger Eva Forsberg Pejler, danskonsulent vid Region Uppsala, i en presskommentar.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar