Laddar

Hon vill ta Sushi of Sweden utomlands

2012 öppnade Sushi of Sweden i Boländerna som sedan dess har blivit en succé. Nu siktar grundaren Iren Abrami utanför Uppsalas och Sveriges gränser.

delningar

2012 öppnade den första restaurangen i Boländerna, och succén lät inte vänta på sig. Därefter har Sushi of Swedens öppnat ytterligare två restauranger i Gränbystaden och nu senast Kvarntorget.

Men restaurangkedjan nöjer sig inte med bara Uppsala. Nu blickar man även utanför Uppsalas gränser – och internationellt.

– Jag vill verkligen satsa på det här. Jag tror att det finns möjligheter att bli stora, inte bara i Sverige utan även internationellt. Fastighetsägare, fastighetsmäklare och privatpersoner, det är många som hört av sig och vill att vi ska öppna på fler platser. Men ska vi satsa i Stockholm, övriga Mälardalen och sedan kanske utanför Sverige så behöver vi först bli ännu starkare i Uppsala, säger grundaren Iren Abrami.

Restaurangen i Boländerna har ritats av den flerfaldigt prisbelönade arkitektbyrån Christiensen & Co Arkitekter och är utformad med syfte att få besökaren att slappna av.

Sushi of Sweden har också tagit hänsyns till miljön i materialvalen, men också när det kommer till råvarorna där rödlistade fiskar och skaldjur uteslutits.

Iren Abrami var redan pionjären inom sushi i Uppsala när hon 2012 öppnade Sushi of Sweden i Boländerna. Tanken med konceptet var att förena kvalitet, färska råvaror och en innovativ svensk touch med enkelhet och snabbhet.

Resultatet blev en sushirestaurang med typiskt svenska råvaror och smaker – och med en drive-in. Men trots det vill hon inte kalla sig en snabbmatskedja.

– Det är mycket arbete bakom bra sushi, och på Sushi of Sweden gör vi allt direkt på plats.