Laddar

Hunden Golle ordnade ny lyckad insats

Polishundarna i Uppsala levererar - efter våra tidigare artiklar om Qurre, Golle, Bertil och Casper var det under torsdagskvällen Golle som tog på sig en ny hjälteroll.

delningar

24Uppsala har tidigare skrivit om polishundarna QurreGolle, Bertil och Casper som svarat för fina insatser och sett till att polisen kunnat gripa personer och även räddat liv.

Senast vi skrev om Golle var när han spårade upp en förare som kunde gripas för både olovlig körning och drograttfylla.

Under torsdagskvällen stod Golle för en lyckas insats i Alsike när han snappade upp ett spår och lyckades hitta en man som gömde sig under en gran.

Det var en väktare som för andra natten i rad sett en bil som han upplevt ”skum” i ett villakvarter i Alsike, som gjorde att han larmade  polisen. Bilen hittades av polispatrullerna, men den var tom.

Golle nosade då upp ett spår från bilen och drog iväg med sin förare i, som polisen beskriver det, ”en dundrande fart över villatomter och rakt in i skogen”.

Efter en stund började Golle skälla mot en gran. Under granen låg alltså en man och gömde sig. Mannen greps och patrullerna kunde sedan hitta flera förråd i kvarteret där mannen med största sannolikhet stulit saker.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten