Laddar

Oklart om nya skolorna hinner bli klara: ”En utmaning för oss”

Lindbacken, Jumkil och Tiunda. I augusti är det tänkt att de tre helt nybyggda skolorna ska öppna. Men det pressade tidsschemat kan bli svårt att hålla.

delningar

Det byggs för fullt i Jumkil, Lindbacken och på nya Tiundaskolan. Den sistnämnda ska, enligt Skolfastigheter, stå klar i god tid innan skolstarten i augusti.

I en del av Tiundaskolan pågår just nu slutstädningen före installation av AV- och IT-utrustning innan möbler kan flyttas in. I den andra änden läggs det golv och ytskikt. Utomhus pågår också markarbeten för skolgård. Förskolans gård, och fotbollsplanen, iordningställs till sommaren.

– Tiundaskolan kommer att färdigställas på utsatt tid i augusti och verksamheten flyttar in under sommaren, säger Michael Hesselbäck, tillförordnad Projektchef på Skolfastigheter.

När det gäller de nybyggda skolorna i både Lindbacken och Jumkil är det inte lika säkert att man hinner klart i tid.

– Vad vi kan se i dagsläget så håller tidplanerna även för Jumkils skola och Lindbackens skola, men där är tidplanerna tajtare, vilket innebär en utmaning för oss, fortsätter Michael Hesselbäck.

Lindbackens skola består av fyra huskroppar, vilka har benämningen A-B-C-D. Redan nu är tre av fyra huskroppar resta, och den fjärde kommer att resas inom kort. Efter huskropparna är resta kommer arbetet med installationerna att påbörjas, något som redan är igång i det första huset (Hus A).

När det gäller Jumkils skola pågår arbetet med utvändig panel/läkt på fasader och uppbyggnad av innerväggar och montage av ytterdörrar. Parallellt pågår också installationsarbeten för både VVS och EL.

Parallellt med byggandet av de tre skolorna planeras det inför kommande byggprojekt.

– Av de skolor som ska byggas i Uppsala står bland annat Brantingsskolan, Rosendalsskolan och Almtunaskolan på tur, där vi håller på med förberedande arbeten, säger Michael Hesselbäck.

Skolorna som öppnar i augusti Lindbacken

Jumkil

 

Tiunda

Relaterade artiklar