Industriområdet ska förvandlas – ber om allmänhetens hjälp

Hundratals bostäder planeras att byggas i området. Nu vill kommunen få in synpunkter från allmänheten.

delningar

Arbetet med att utveckla industriområdet vid Kungsängen i Uppsala pågår. Området som berörs ligger utmed Fyrisån där Lantmännen har bedrivit verksamhet. Planen är att drygt 900 bostäder, tre förskolor och cirka 4 000 kvadratmeter lokaler ska finnas i området.

- Det här förslaget utvidgar Uppsalas stadskärna och gör ytterligare en del av ån till ett stråk för Uppsalaborna att njuta av med handel, park och service. Genom att skydda fem byggnader som är en del av Uppsalas industrihistoria bevarar vi samtidigt områdets karaktär när omvandlingen av området fortsätter, säger Erik Pelling (S), ordförande i kommunstyrelsen, i ett pressmeddelande.

Nu kommer allmänheten få möjlighet att lämna in sina synpunkter på förslaget.

- Målet med planerna är att öppna upp ett slutet industriområde för allmänheten genom nya gångstråk och en mindre park. Vi är ännu i ett tidigt skede i processen och det är nu viktigt att ta emot förslag och synpunkter på planen, säger Ylva Stadell (S), ordförande i plan- och byggnadsnämnden.

Foto: Pressbild

I området finns flera objekt som är registrerade som potentiellt förorenade områden. Kommunen uppger att det på grund av markföroreningar och spridningsrisken till grund- och ytvatten kan vara risk för betydande miljöpåverkan. Med anledning av det har en miljökonsekvensbeskrivning tagits fram. Innan byggnationen startat kommer området att saneras noga.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar