Laddar

Inför stora folkfesten – ALLA systembolag tvingas stänga

De 100 000 personer som firar Valborg i Uppsala kan bli tvungna att göra det utan alkohol.

delningar

Det traditionsenliga valborgsfirandet i Uppsala där drygt 100 000 människor väntas röra sig i Uppsalas centrala delar kommer inte bli som många föreställt sig.

För att undvika omfattande fylleri med bråk och stök har Länsstyrelsen beslutat att alla systembolag i Uppsala ska stängas veckan innan och på Valborgsmässoafton.

– Vi känner att vi har tagit helt rätt beslut. Framför allt eftersom polisen får en lugnare afton och att langning till minderåriga försvåras avsevärt, säger alkoholhandläggaren Urban Pilcnér.

Bakgrunden till beslutet är de stora resurser Uppsalapolisen måste lägga på insatser under valborg och de höga belopp som kommunen måste spendera på städinsatser vid populära tillhåll som Ekonomikumparken och Carolinabacken.

Jack Danielsson, som handlägger utskänkningsärendet på Uppsala kommun, menar att beslutet öppnar upp för andra typer mer sunda arrangemang.

– I stället för att lägga onödigt mycket pengar på skräpplockning kommer vi nu ha medel att i stället arrangera nyktra tillställningar för ungdomar som exempelvis konserter i Stadsträdgården nu till sommaren, säger han.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten