Laddar

Innan bandyfinalen: Marsch för hjärnforskning

Nu ska pengar samlas in till hjärnforskningen.

delningar

Innan bandyfinalen den 17 mars har uppsalaborna chans att göra en insats för hjärnforskningen. Då går startskottet för välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk. Tåget startar vid Segerstedshuset, där hjärnforskare finns på plats för att svara på frågor, och avslutas vid Studenternas IP.

– Det är ett tillfälle att sätta fokus på hjärnforskning. Det är ett område som påverkar oss alla. Mycket forskning pågår inom Uppsala universitet och stora framsteg görs inom vården i samarbete med Akademiska sjukhuset, men fortfarande finns många viktiga frågor kvar att besvara, säger Pernilla Björk, kommunikationsdirektör vid Uppsala universitet, i ett pressmeddelande.

Initiativtagaren till Bissen Brainwalk är tidigare bandyspelaren och SM-vinnaren Mathias ”Bissen” Larsson som själv drabbades av en stroke för sju år sedan. Samtliga deltagare i paraden bjuds på fri entré till damernas bandyfinal.

Program:

09.30 Hjärnforskare på plats i Restaurang Segerstedt (von Kraemers allé 2, Uppsala)

10.00 Startskottet för välgörenhetspromenaden Bissen Brainwalk. Samling utanför entrén till Segerstedthuset. Slingan går till Studenternas IP och är knappt 2 km lång.

11.00 SM final i bandy för damer på Studenternas IP (ingår i startavgiften)

Startavgift: 50 kronor per person eller valfritt högre belopp,

Källa: Bissen Brainwalk.