Internetjätten på jakt efter Uppsalabornas bästa skämt

Foto: Pxhere/Pressbild.

Bästa skämten kan inkorporeras i ny tjänst.

delningar

Det är tillsammans med komikern Kristoffer Appelquist som internetjätten Google nu söker efter de bästa skämten i Sverige. Det eftersom Google Assistant nu lärt sig svenska. 

Enligt en humorundersökning gjord av Kantar Sifo på uppdrag av Google skrattar sex av tio människor i Uppsala högt en till nio gånger om dagen och det som Uppsalaborna tycker karaktäriserar ett bra skämt är ”oväntade observationer av verkligheten”, ”ordlekar” och ”roliga bilder eller filmklipp”. 

– Det ska bli spännande att ta tempen på svenskarnas humorsinne och hylla de bästa skämten de vet med hjälp av Google Assistent. Vilka skämt det kan vara har jag ingen aning om, trots att jag turnerat land och rike runt. Men det lär bli en humorresa, där vi ena stunden skrattar tillsammans med någon i Dorotea, för att i nästa ögonblick garva med någon i Uppsala, säger Kristoffer Appelqvist i ett pressmeddelande. 

Mellan den 9 maj och 2 juni kan svenskarna skicka in sina bästa skämt för möjligheten att bli inkorporerade i Google Assistant här: swedishlaughs.withgoogle.com.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar