Jesus Christ Superstar till UKK

UKK, Uppsala Konsert & Kongress. Foto: Mostphotos/Mark Harris

Då kan du se succémusikalen i Uppsala:

delningar

Efter sommaren kan Uppsalapubliken ta del av musiken från Andrew Lloyd Webber och Tim Rice legendariska musikal. Den 28 september kommer Jesus Christ Superstar - In Concert kommer till Uppsala Konsert & Kongress.

Jesus Christ Superstar, som skildrar Jesus sista sju dagar i livet, har sedan premiären på Broadway 1971 belönats med en rad priser, satts upp i olika utföranden på både scener och vita duken världen över och setts av miljontals människor. Efter totalt 5000 besökare i Malmö har det blivit Uppsalapublikens tur.

– Det är naturligtvis väldigt roligt att vi äntligen får se succéföreställningen här, och krydda den med välkända Uppsalaprofiler som Göran Engman och Glenn Edell. Långsiktigt är min förhoppning att kunna presentera fler konsertanta musikaler på UKK – en genre som är stor utomlands men som hittills saknat hemvist i Sverige, säger Daniel Sallmander, Kreativ producent på UKK i ett pressmeddelande.

I Uppsala framförs föreställningen på originalspråket engelska, och i rollerna syns bland andra musikalstjärnorna Daniel Eriksson som Jesus och Nina Pressing som Maria Magdalena. Biljetter är släppta.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar