Laddar

Journalisterna: ”Sirius blir bästa nykomling”

Idag var det upptaktsträff i Uppsala inför den allsvenska starten.

delningar

Nu stiger temperaturen i takt med att det närmar sig avspark i fotbollsallsvenskan. Årets upptaktsträff där tränare och spelare från de allsvenska klubbarna är på plats för att presenteras, hölls under måndagen på Uppsala Konsert & Kongress.

Sirius var först ut när tränaren Kim Bergstrand och nyförvärvet Philip Haglund tog plats på scenen.

Nykomlingen tror på en bra säsong och kommer att fortsätta spela det spel som varit så framgångsrikt senaste åren. När Kim Bergstrand klev in som tränare 2012  spelade laget i division 1, och med en tro på sin spelstil och kontinuitet har man nu tagit klivet upp i allsvenskan.

– Vårt lag är uppbyggt på en typ av fotboll och vi har spelat den under lång tid nu, sa Kim Bergstrand, som tror att hans lag kommer att lyckas under sitt första år i allsvenskan på 43 år.

– Det kommer tiden att få utvisa, men vinner man Superettan och får in några nya spelare och tror på det man gör, så brukar det gå bra. Östersund och Jönköpings Södra var redo i fjol som nykomlingar. Vi hoppas kunna vara det i år.

När gästerna på plats fick rösta på frågan om vilken klubb av Sirius, AFC Eskilstuna och Halmstad som kommer lyckas bäst, svarade 67 procent på Uppsala-klubben.

Philip Haglund är ny från Hammarby. – Det här är ett lag med självförtroende. Vi spelar en fin fotboll, mycket via marken. Det är en väldigt sluten och tajt grupp med spelare som varit med ett tag men även nya.

– Kvalitén är bra, och vinner man Superettan har det visat sig förut, att man kan göra bra ifrån sig även i allsvenskan, säger Philip Haglund.

Sirius inleder på bortaplan mot Djurgården 3 april och  hemmapremiären på Studenternas sker 9 april mot IFK Göteborg.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten