Laddar

Tio misstänkta för Uppsalamord ”Samtliga är gripna”

(UPPDATERAD) Det pågår just nu stor polisinsats där flera ska vara gripna misstänkt för ett mord i Uppsala tidigare i år.

delningar

Just nu pågår det en massiv polisinsats i både Stockholm och Uppsala där flera gripna kopplade till ett mord i Uppsala tidigare i år.

– Det stämmer, men jag har ingen insikt alls i det här fallet som just nu sköts av Stockholmspolisen. Men informationen stämmer, jag fick själv ett SMS om detta precis nyss, säger Jale Poljarevius som är polischef för Uppsala och Knivsta.

Mordet som det ska handla om är, enligt uppgifter, det som inträffade i Boländerna 1 april i år där en man sköts till döds av flera män. Men det är inga uppgifter som Jale Poljarevius kan bekräfta.

– Det kan jag inte uttala mig om.

Du säger att det är Stockholmspolisen som har hand om detta just nu, kan det vara så att ni får ta över detta senare?

– Så kan det mycket väl vara.

Åklagaren Anne Sjöblom kan bekräfta att man har gripit tio personer. – Det stämmer. Jag kan inte säga så mycket, men det jag kan säga är att jag valde att anhålla tio personer i sin frånvaro, och samtliga av dessa ska vara gripna. Rubriceringen skiljer sig. tre av dem är för mord, sex för mordförsök och en person för anstiftan, säger åklagaren Anne Sjöblom.

Var ska dessa ha blivit gripna? – I Stockholm och Uppsala.

Finns det något motiv till mordet? – Det finns en motivbild, men som jag inte vill berätta om då vi fortfarande jobbar med den.

I samband med mordet anhölls flera personer, varav en blev häktad, är någon av dessa med bland de tio? – Ja, en av de tidigare anhållna är en av de som greps. Men det handlar inte om den som suttit häktad.

Vad händer nu? – Närmast väntar förhör med dessa personer.