Laddar

Han lämnar Sirius efter helgen: ”Vill ha mer speltid”

Dragan Kapcevic lämnar Sirius efter matchen mot Gif Sundsvall i helgen - men samtidigt värvar man också.

delningar

Anfallaren Dragan Kapcevic har bett om att få lämna Sirius för att få mer speltid någon annanstans.

– Genom en proffsig inställning till fotbollen och förmåga att fokusera på sin roll har Dragan varit en viktig pusselbit i Sirius strävan att etablera sig i svensk elitfotboll. Vi önskar honom lycka till i hans fortsatta fotbollskarriär och övriga livet, säger tränaren Kim Bergstrand till Sirius hemsida.

Samtidigt kom nyheten att Sirius värvar mittfältaren Elias Andersson från Varberg Bois i Superettan.

– Det känns hur bra som helst. Jag har mött Sirius förut och de spelar en väldigt bra fotboll som jag tror ska passa mig. Det brukar dessutom alltid vara bra tryck på läktaren. Det känns som ett bra steg i karriären, säger Elias Andersson.

21-åringen har spelat 69 matcher för Varberg Bios. När Andersson gör sin debut i Sirius återkommer han till Allsvenskan som han spelade i när han tillhörde Helsingborg åren 2013–2015, totalt spelade han 13 matcher. Andersson var även lagkapten för Sverige i U-17 VM 2013 när de tog brons.

– Elias är en spelare vi har följt länge och som vi tror ska passa bra in och kunna utvecklas än mer i vårt spelsätt. Han gjorde ett vad vi tycker klokt val i att gå till Varberg för att få speltid, och har redan hunnit göra många matcher på seniornivå. Han har en fin passningsfot, jobbar hårt och har visat prov på ledaregenskaper trots sin unga ålder, säger Thomas Lagerlöf, assisterande tränare i Sirius.

Kontraktet är på tre och ett halvt år och sträcker sig över säsongen 2020.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten