Laddar

TV: Se de dramatiska bilderna från jättebranden

(Uppdaterad 07.43) När räddningstjänsten kom till platsen var det helt övertänt.

delningar

Klockan 16.29 inkom ett larm till SOS alarm angående en misstänkt brand i en publik lokal. Enligt tidiga larmuppgifter skulle det röra sig om gamla rättspsyk på Sparrisgatan.

Enligt räddningstjänsten var det ett ödehus som var helt övertänt när de kom till platsen.

Vad som har hänt det vet vi inte. Däremot har vi fått en brand i ett gammalt boende, det är nedlagt så det finns ingen personal eller personer inne i byggnaden och fönster och sånt är igenspikade, säger Fredrik Noén hos räddningstjänsten i Uppsala.

– Nu håller vi på och skapar kontroll, vi har varit här i tio minuter ungefär. Det ska nog hålla sig till den här byggnaden men sen hur mycket det sprider sig inom byggnaden det har vi svårt att avgöra i nuläget, fortsätter han.

När vi pratade med Jonas Fröjmark hos Storstockholms räddningscentral vid 19-tiden på torsdagskvällen var räddningstjänsten fortfarande kvar på platsen.

– Vi försöker inte släcka nu utan låter det brinna ner under ordnade former, så vi har en styrka där som bevakar att allt går rätt till. Enligt senaste prognosen kommer vi vara kvar i 3-4 timmar till, säger Jonas Fröjmark.

Räddningstjänsten kunde lämna platsen strax före klockan 01 under natten till fredagen och lämnade då över till ett bevakningsbolag.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten