Laddar

EXTRA: Kraftig explosion i Gottsunda

Hög smäll utanför socialkontoret: "Hördes en enorm explosion".

delningar

Vid 22.20-tiden på måndagskvällen fick SOS Alarm in ett larm om en explosion i Gottsunda. Flera personer kontaktade polis angående smällen, som skickade flera patruller till platsen.

– Det ska ha varit en explosion på Valthornsvägen. En dörr på en fastighet är helt förstörd och det är även skador på fastigheten mitt emot, säger Johan Winsnes, ledningsoperatör vid Storstockholms räddningscentral.

Polis och räddningstjänst spärrade inledningsvis av området och undersökte skadorna. Men kunde konstatera att ingen person skadades av smällen. Under tisdagsmorgonen hade polisen mer information i ärendet.

– Det är någon form av banger som smällt vid dörren till socialkontoret i Gottsunda. Det blev lite skador på fastigheten och på lite fönsterrutor, säger Henrik Öhman, RLC-befäl vid polisen under tisdagsmorgonen.

Enligt Öhman fick bland annat kyrkan en ruta krossad. Inget vittne finns till händelsen och nu har en anmälan upprättats.

– Vi har ingen frihetsberövad, men vi har skrivit en anmälan om allmänfarlig ödeläggelse, säger han.

Under måndagskvällen hörde läsare av sig till 24Uppsala och uppgav att de  hade hört en hög smäll i området.

”Vi bor i södra Gottsunda och klockan 22:20 hördes en enorm explosion”, skriver en läsare.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten