Laddar

EXTRA: Man sköts med flera skott – hittades i skogen

En man i 30-årsåldern hittades under måndagen med allvarliga skottskador.

delningar

Klockan 14.20 på måndagseftermiddagen fick polisen in ett larm om att en svårt skottskadad man hittats i skogen i närheten av Björklinge.

– Det är en privatperson som befann sig i området som hittar mannen och larmar oss, säger Daniel Wikdahl, presstalesman vid polisen.

Polis och ambulans skickades till platsen där mannen hittades skjuten med flera skott. Mannen fördes akut till sjukhus med mycket allvarliga skador.

Vet ni hur många skott han blivit skjuten med? – Vi tror oss veta hur många skott det är, men jag vill inte gå ut med hur många, säger Daniel Wikdahl.

Den skjutne mannen är i 30-årsåldern och polis har identifierat vem han är. Om han är känd av polis sedan tidigare vill Daniel Wikdahl inte gå in på.

Har ni gjort några fynd på brottsplatsen? – Vi har säkrat en del spår som vi bedömer kan vara av intresse, men det får undersökningen visa.

Förutom den tekniska undersökningen har även en dörrknackning gjorts i området, men vid 18.15-tiden meddelar Daniel Wikdahl att polis snart är klara med båda delarna.

– Den tekniska undersökningen får vi fortsätta med imorgon, det går inte att göra så mycket mer just nu när det blir mörkt.

Händelsen rubriceras inledningsvis som försök till mord alternativt dråp.

Relaterade artiklar