Laddar

Mordmisstänkt släppt från häktet

En 21-årig man som misstänks för mord har släppts från häktet.

delningar

En av de häktade männen som misstänks ha skjutit en 43-årig man till döds den 1 april i Boländerna, nu har släppts från häktet.

Det var förra fredagen som han tillsammans med tre andra män, två som misstänks för mord, och en för medhjälp till mord, häktades av Uppsala tingsrätt.

Polisen slog till på tisdagsmorgonen för en vecka sedan på flera adresser i Stockholm och Uppsala, och totalt greps tio personer.

Men nu har den 21-årige mannen som varit häktad på den lägre misstankegraden, skäligen misstänkt, blivit släppt på fri fot, men misstankarna kvarstår mot mannen som är bosatt i Stockholm.

– Tingsrätten sa för en vecka sedan att det var ”skäligen” och då måste jag idag presentera nya bevis och det har vi inte lyckats med, säger åklagare Anne Sjöblom.

Hur ser det ut för övriga tre personer som häktades förra veckan? – Där är det inga förändringar, de sitter på sannolika skäl.

Två av de som är misstänkta på sannolika skäl är rubriceringen mord, och för den tredje kvarstående är rubriceringen medhjälp till mord.