Laddar

Polisens operation Lynx har inletts – flera gripanden på morgonen

Operation Nemo, som ingår i den regionala storsatsningen som går under namnet Lynx, inleddes tidigare i morse med flera gripanden. ”Totalt handlar det om nio personer”.

delningar

Tidigt i morse slog polisen till på flera håll, däribland Stockholm, och totalt har nio personer gripits i det som är startskottet för Region Mitts stora operation Lynx.

– Det stämmer. Just den här operationen går under namnen Nemo, vilket är en del i Lynx, och vi har gripit flera personer i en så kallad gryningsräd, säger Daniel Larsson som är kommisarie vid polisen i Uppsala.

Hur många har blivit gripna? – Totalt handlar det om nio personer så här långt, varav tre gripanden gjordes i Stockholm där samtliga var anhållna i sin utevaro.

Har dessa gripanden något att göra med den senaste tidens skjutningar eller knivattacker? – Nej, de har ingen koppling till dessa våldsbrott. Dock handlar det om våldsbrott, men mer kan jag inte säga i dagsläget.

Kan det bli aktuellt med fler gripanden? – I de här ärendet går det inte att säga i nuläget, fortsätter Daniel Larsson.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten