Laddar

Sirius comeback i Halmstad

Sirius mötte Halmstad på Örjans vall och Uppsalalaget tog en välförtjänt seger.

delningar

Förra gången Halmstad och Sirius möttes vann Sirius på Studenternas IP med 2-1 och idag spelades returen på Örjans vall.

Sirius försökte återhämta sig från förra helgens förlust mot AIK och började piggt. Redan efter åtta minuter tog Sirius ledningen genom Elias Andersson, hans första i Siriuströjan. En stor del av målet låg Shkodran Maholli bakom när han fintade bort Halmstadförsvararen och skickade in bollen i straffområdet, där fick Elias en tillräckligt bra träff för att skjuta in den i mål.

Sirius var nära 2-0 i den 12:e minuten när Stefano Vecchia klev in i banan och avlossade ett skott som gick in i den vänstra stolpen.

Den farligaste målchansen för Halmstads räkning kom med en kontring som startades av Aboubakar Keitas passning till Kuske Kinoshita som fick ett skott på mål. När första halvlek var slut buades Halmstadspelarna ut av publiken.

I början av andra halvlek var Sirius ytterst nära 2-0 på en hörna när Jesper Arvidsson slog till på volley men Halmstads målvakt, Isak Pettersson, gjorde en enorm räddning.

Halmstad hade svårt att komma igenom Sirius försvar men det blev en aning bättre när Gabriel Gudmunsson byttes in, det var han som levererade Halmstads bästa målchans under den andra halvleken.

Sirius gjorde 2-0 genom ett vackert mål från Shkodran Maholli i den 82:a minuten. Shkodran vek in från höger in i plan och sköt i mål, utanför straffområdet. Han gjorde dessutom 3-0 i 87:e minuten genom en fantastiskt prestation när han fintade bort försvaret och placerade in bollen i mål.

Till slut kunde Sirius komfortabelt vinna med 3-0 och är åter uppe på andra plats i Allsvenskan med 33 inspelade poäng.

Relaterade artiklar