Laddar

EXTRA: Två personer skadade efter skottlossning

Blev skjutna av en ensam gärningsman i en pizzeria.

delningar

Under fredagskvällen blev två personer skjuta inne på en pizzeria i Flogsta i Uppsala. I nuläget tror polisen att en ensam gärningsman ligger bakom brottet.

– Det är en gärningsman som har varit inne på pizzerian och skjutit. Men det är sånt som vi försöker sammanställa, säger Marcus Svensson, vakthavande befäl vid polisen i region Mitt.

Flera skott avlossades inne i pizzerian och de skjutna är förda till sjukhuset. Båda var vid medvetande när de fördes bort från platsen.

– En skjuten blev körd av ambulans och den andra blir förd till sjukhus med kompisar, säger Marcus Svensson.

Var där många personer inne på pizzerian när det inträffade?

– Hur många som var där vet jag inte, men det finns vittnen till händelsen i alla fall.

Polisen har spärrat av såväl pizzerian som ett område omkring brottsplatsen. I nuläget samlas vittnesuppgifter ihop och polisen är intresserade av att komma i kontakt med personer som kan ha sett brottet.

Har ni signalement på en gärningsman?

– Väldigt vagt och ingenting som vi går ut med då det kan förstöra andra vittnesuppgifter. Vi är fortfarande intresserade av att folk som kan ha sett det här och vill berätta, säger Marcus Svensson.

Gärningsmannen försvann springandes från platsen. Enligt Marcus Svensson finns det även uppgifter om att ett fordon ska vara inblandat i brottet, men det är i nuläget inte bekräftat.

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten