Laddar

EXTRA: Svärdbeväpnade rånarna ännu på fri fot

Två män beväpnade med svärd gäckade polisen under söndagskvällen.

delningar

I söndags kväll vid 16.30-tiden fick polisen in ett larm om att två män beväpnade med svärd slagit till mot en restaurang i stadsdelen Sala backe. Duon kom över kontanter och lämnade därefter platsen med någon form av motorcykel.

Men rånarduon slutade inte där utan fortsatte begå brott.

– Därifrån har man åkt till Vitkålsgatan där man försökt tillgripa sig en bil från en person. Det misslyckas man med. Sen åkte man till Ikeas parkering och försökte tilltvinga sig en bil och även där misslyckas, sa Torbjörn Karlsson, inre befäl polisen Uppsala till 24Uppsala under söndagen.

Därefter gjordes ytterligare ett rånförsök när man tvingade en person vid Årsta centrum att ta ut pengar vid en automat. Samtidigt jagades rånarna av polis och en intensiv jakt inleddes.

Runt 18-tiden kallade polisen också in en helikopter som sökte med värmekamera efter duon. Men trots flera patruller på jakt efter männen, lyckades polisen aldrig få tag i rånarna. Runt 20.30 trappades jakten ner, och efter natten står det klart att rånarna är på fri fot.

Polisen ber allmänheten om iakttagelser och tips för att lösa fallet och få tag i personerna.

 

Relaterade artiklar

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten