Laddar

Sirius tog tredje raka segern

Sirius spelade sin första hemmamatch sedan U21-uppehållet, mot AFC Eskilstuna. Där kammade laget hem sin tredje raka seger.

delningar

Det var ett varmt men molnigt Studenternas som välkomnade de båda lagen.

Under den första delen av första halvleken var det Sirius som hade mycket boll men fick inte mycket uträttat. Genom AFC Eskilstunas farliga kontringar var det faktiskt de som fick den första målchansen redan i den andra matchminuten. Eskilstuna spelade högt presspel när de försvarade.

Ju längre halvleken gick, desto mer kom Eskilstuna in i matchen, de vann skottstatistiken, men den farligaste målchansen fick Sirius Johan Andersson som efter ett fint anfall sköt i stolpen. Totalt hade Sirius 68 procents bollinnehav under första halvleken.

I andra halvlek började Sirius i full fart, de hade fint spel men fick inte hål på Eskilstuna. Johan Andersson hade återigen ett fint skott men räddades av målvakten Alireza Haghighi som stötte ut den i straffområdet. Matchens snyggaste målchans var cykelsparken från Philip Haglund, som gick tätt utanför mål.

Sirius hade flera fina anfall men det blev ofta en touch för mycket och då kunde AFC:s försvarare ta över bollen. De hade en defensiv uppställning och Sirius försökte lirka upp försvaret men de försvarade sig bra.

I 74:e minut kom det förlösande 1-0 målet när Moses Ogbu till slut lyckades skjuta bollen i mål i mitten av straffområdet. Det var Ogbus sjätte mål för säsongen.

Efter ledningsmålet lyftande AFC upp sina positioner och försökte pressa Sirius, men hemmalaget fortsatte satsa framåt och det var närmare än 2-0 än 1-1.

Segern innebär att Sirius tog sin tredje raka seger och är nu endast två poäng efter Norrköping på andraplatsen i Allsvenskan.

Relaterade artiklar