Laddar

Almtunakeepern har bestämt sig – lämnar för spel i Nordamerika

Jonas Johansson har varit utlånad från Brynäs till Almtuna den här säsongen – där han varit en av hockeyallsvenskans bästa målvakter. När Uppsalalagets säsong nu är slut beger han sig dock inte till Gävle för att agera tredjemålvakt – utan sticker i stället över Atlanten.

delningar

Jonas Johansson har gjort sitt i Sverige, för den här gången.

Efter en succésäsong med Almtuna i hockeyallsvenskan har den Brynäsägda målvakten beslutat sig för att bege sig över Atlanten. I går blev han klar för Rochester Americans i AHL, farmarlag till NHL-laget Buffalo Sabres.

21-åringen, som varit Brynäs tredjemålvakt, stannar alltså inte i Sverige för att agera tredjeval under lagets slutspel. Johansson valdes av Buffalo i den tredje rundan av draften 2014, och avtalet med Rochester är ett så kallat try out-kontrakt.

I Rochester får Johansson göra sällskap med svenskarna Alexander Nylander och Linus Ullmark, och i NHL-laget återfinns bland annat förre Brynäshjälten Johan Larsson samt Robin Lehner. Även målvakten Anders Nilsson finns i klubbens organisation, vilket gör att Johansson blir den fjärde (!) svenska målvakten i Sabres organisation, tillsammans med Lehner, Ullmark och Nilsson.

TEXT: Martin Löf Nyqvist

Relaterade artiklar