Klädtjättens yngsta butikschef axlar ansvaret

Började blogga om mode som 12-åring. Åtta år senare basar hon över MQ-butiken i Uppsala.

delningar

20-åriga Amanda Nordquist, började nyligen sin tjänst som butikschef på MQ-butiken i S:t Per-gallerian i Uppsala – och blir därmed klädkedjans yngsta just nu. Men det faktum att hon är yngst är inget hon själv reflekterar speciellt mycket över.

– Oavsett hur gammal man är eller vilket kön man har är det viktigaste att man kan sin grej och har ett eget driv, säger hon.

I sin nya roll hoppas Amanda Nordquist bland annat kunna bidra med att stärka teamet, coacha av säljarna och se till att butiken når ett bra resultat.

Det är framförallt den sociala biten av butiksjobbet hon fastnat för.

– Man träffar nya ansikten varje dag och skapar personliga kontakter med de kunder som kommer in i butiken, säger hon.

Amanda Nordquists intresse för kläder började tidigt. Redan som 12-åring började hon att blogga om mode och sedan dess har intresset vuxit sig allt starkare.

– Jag inspireras av andra människors olika stilar och har alltid älskat att klä upp mig. Intresset är mer en livstil än vardag, säger hon.

Hur har vägen fram till din nya tjänst sett ut? – Efter att ha arbetat inom tre regioner för MQ i olika roller hade jag ett möte med min regionchef. Där försökte jag bara vara mig själv och blev senare erbjuden jobbet.

Inför den stundande våren har Amanda givetvis några stiltips till Uppsalaborna. Hon menar att både män och kvinnor ska våga bära kläder med starka färger.

– Man ska inte vara rädd för att ta på sig en illrosa tröja. Vi vill också få folk att första att MQ är en butik för alla åldrar och stilar, säger hon.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.