Laddar

KLART: Gyllene Tider till Uppsala

Gyllene Tider Foto: Stig Eidegren

Efter 40 år tackar Gyllene Tider för sig med en stor avskedsturné.

delningar

Gyllene Tiders avskedsturné omfattar 17 konserter med premiär på hemmaplan i Halmstad den 4 juli. Den 15 juli kommer spelar bandet på Botaniska Trädgården i Uppsala.

”Återtåget”-turnén 1996 slog alla dåvarande rekord med 300 000 besökare, bara för att petas ner till andraplatsen när gruppen åtta år senare firade sitt 25-årsjubileum inför en publik på nära en halv miljon åskådare.

40 år är en lång tid och det är helt fantastiskt att både vi som band och vår musik har lyckats beröra flera generationer av skandinaver. Jag är lyckligt lottad över att ha fått spela med Sveriges bästa popband. Anders, Mickes, Görans och MP:s kunnande har gett mig oändliga möjligheter att få skriva powerpop precis på det sätt som jag längtade efter som tonåring, säger Per Gessle i ett pressmeddelande.

– Den här turnén känns som vårt tack till den helt fantastiska publik vi har haft en kärlekshistoria med i så många år. Det kommer att kännas som ett enda långt födelsedagskalas man delar med vänner och familj - finalen på en otrolig resa man bara kan vara tacksam över att få ha varit med om, säger Micke Syd Andersson

Bandet kommer under våren även att släppa ett nytt album.

Biljetterna släpps tisdag 5 februari klockan 09.00

Relaterade artiklar