Laddar

Klart: Han coachar Dalkurd 2018

Den nya huvudtränaren offentliggjordes på söndagen och har skrivit på ett treårskontrakt.

delningar

Under söndagen presenterade Dalkurd sin nya tränarlösning inför debuten i Allsvenskan. Azrudin Valentic blir ny huvudtränare från och med 2018 och kommer närmast från ett tränaruppdrag i Brommapojkarna, skriver föreningen på sin hemsida.

– Jag skrev på för Dalkurd av två anledningar. Det första är att Dalkurd redan nu är rustade med en bra spelartrupp. Det andra är att Dalkurd, för mig personligen, är en förening med enorm potential. Det finns verkligen möjligheter för att utvecklas och att lyckas, säger Valentic till hemsidan.

47-åringen verkade som assisterande tränare till Olof Mellberg i Brommapojkarna under 2017 och har skrivit på ett treårskontrakt. Han tillträder sin nya tjänst den 8 januari.

– Jag vet på vilket sätt jag har jobbat tidigare och vilka förutsättningar jag vill jobba under och dessa finns i Dalkurd. Jag tycker inte om att ta ett jobb om jag inte tror att det finns utvecklingsmöjligheter och jag vet att jag kan visa min fulla potential. Jag har fått känslan av att det är något jag kan göra i Dalkurd.

Säsongens succétränare Andreas Brännström har fortfarande kontrakt med Dalkurd. Men det var sedan tidigare känt att han inte skulle coacha laget 2018. Föreningen skriver på hemsidan att ”Dalkurds FF har en pågående process med Andreas Brännström”.

Relaterade artiklar