Laddar

KLART: Här öppnar Uppsalas nya barnmorskemottagning

Två erfarna barnmorskor kommer att arbeta på mottagningen från dag ett.

delningar

Den 2 maj öppnar Ekeby Barnmorskemottagning i Uppsala. Mottagningen huserar i lokaler i Ekeby bruk och två erfarna barnmorskor kommer att arbeta på mottagningen från start. Ett avtal mellan Ekeby Hälsocenter och Region Uppsala om mottagningen är påskrivet och klart.

Barnmorskemottagningen kommer bland annat erbjuda graviditetsövervakning, preventivmedelsrådgivning och gynekologisk cellprovstagning. Här kommer det också pågå ett arbete för att förebygga och minska antalet sexuellt överförbara sjukdomar.

– Med vår nya barnmorskemottagning breddar vi nu ytterligare vårt utbud av hälso-och sjukvårdstjänster. Den blir ett viktigt komplement till vårdcentralen, vår BVC och vår gynmottagning, säger verksamhetschefen Helena Hovstadius, i ett pressmeddelande.

Två legitimerade barnmorskor kommer att ansvara för mottagningen: Malin Unebrand Almgren och Calise Lindholm Karlsson. Båda har lång och gedigen erfarenhet inom yrket.

– Jag tycker mycket om att arbeta på barnmorskemottagning eftersom det är så brett och skiftande – från omhändertagande av blivande familjer till preventivmedelsrådgivning, förebyggande arbete när det gäller sexuellt överförbara sjukdomar samt gynekologisk cellprovtagning, säger Malin Unebrand Almgren.

 

Redan den 27 april öppnar telefonmottagningen då patienterna kan ringa för rådgivning och besöksbokning hos Ekeby Barnmorskemottagning.

Onlinebokning via www.1177.se öppnar också den 27 april. Där kan man boka tid för gynekologiska cellprov och sexuellt överförbara sjukdomar. För att boka tid loggar man in på 1177 Vårdguiden och söker på ”Ekeby Barnmorskemottagning”.

 

Källa: Ekeby hälsocenter.