KLART: Knutbydramat blir tv-serie

Till vänster: Åsa Waldau som i församlingen ansågs vara Kristi brud. Till höger: Jonas Bonnier, författare till boken "Knutby en roman".

Bolaget köper tv-rättigheterna till Jonas Bonniers kommande roman om Knutby.

delningar

Nu står det klart att B-Reel Films köper rättigheterna till Jonas Bonniers kommande bok om Knutbydramat som ges ut i mitten av oktober. Det här är första gången som händelserna i Knutby skildras i en dramaserie. Till de sex delarna står även Jonas Bonnier för manus. Produktionen planeras att starta under nästa år.

– Det djupt tragiska och gudomligt mänskliga Knutbydramat har definitivt något filmiskt över sig. Redan när jag skrev första raden av det som kom att bli Knutby – en roman insåg jag att den skulle passa för TV, säger Jonas Bonnier, i ett pressmeddelande.

I dagsläget har det gått över 15 år sedan dramat i Knutby Filadelfia chockade ett helt land. Mordet och den följande rättsprocessen dominerade svenska medier under lång tid, och avslöjade en härva av makt- och familjerelationer olikt allt annat. Boken "Knutby en roman" är en verklighetsnära berättelse om de tragiska händelserna i församlingen och om hur dess ledare skapade en parallell verklighet byggd på tro, hopp och kärlek, men som till slut kom att tjäna helt andra syften.

FAKTA

Jonas Bonniers förra bok Helikopterrånet översattes till 30 språk, rättigheterna till filmversionen har köpts av Netflix och Jake Gyllenhaal, och manus har nyligen färdigställts av Steven Knight.

Knutby – en roman ges ut på Albert Bonniers Förlag i mitten av oktober och planerad produktionsstart för TV-serien är under 2020.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.