Laddar

KLART: Landslagstjärnan väljer Brynäs

Almtuna får vänta på återkomsten.

delningar

Uppsalasonen och den före detta Almtunastjärnan Nicklas Danielsson är nu helt klart för Brynäs. Det meddelade klubben på en presskonferens under tisdagseftermiddagen.

Övergången avslöjades tidigare under dagen av Gefle Dagblad men nu är det alltså helt klart med en återkomst.

Danielsson vänder hem till Sverige efter sex år utomlands. Stjärnan, som har tre världsmästerskap, varav ett VM-guld på meritlistan, har skrivit på ett kontrakt med sin förra klubb Brynäs.

Han kommer att ansluta till klubben inför nästa säsong, och har skrivit på ett treårskontrakt.

”Nicklas är en teknisk, snabb högerskytt och mycket bra på att hitta nätet. Under den här säsongen i Lausanne har han producerat 47 poäng på 46 matcher via 23 mål och 24 assist, beskriver klubben på hemsida”.

”Att det blev Brynäs var rätt givet. Jag gick hockeygymnasiet här i två år och man kan väl säga att karriären började här. Sedan har jag följt Brynäs under några år och tycker att laget spelar den typ av hockey som är rolig både att titta på och spela. Det är mycket fart och man vill verkligen lira pucken snabbt. Ett spel som jag gärna vill vara en del av. Dessutom känner jag ju för Brynäs. Från dag ett när vi sade att vi skulle hem, familjen och jag, så var Brynäs laget. Nu är det en härlig dag i dag när jag får skriva kontraktet, säger Nicklas Danielsson”.

 

Relaterade artiklar