Laddar

Klart: Nytt kollektivboende byggs i Uppsala

Här kommer ett nytt kollektivboende med 77 bostäder byggas.

delningar

Uppsala kommun har beslutat om markanvisningsavtal i Rosendal med kollektivhusföreningen Rudbeckia som länge verkat för ett nytt kollektivhusboende i Uppsala.

– Vi vill stödja den här formen av byggprojekt eftersom de bidrar till att vi får större mångfald av boendeformer i Uppsala. Att dela bostad och gemensamma ytor på det här sättet minskar ensamhet och sänker den enskildes boendekostnad, säger Erik Pelling (S), ordförande i mark- och exploateringsutskottet.

”Gemensamma aktiviteter som matlagning och odling kan göra vardagen enklare och mer ekonomisk. De gemensamma ytorna ger goda förutsättningar för social gemenskap”, skriver Uppsala kommun i ett pressmeddelande.

Från och med 12 december och under två år framåt, finns det option att ensam förhandla med kommunen om att få köpa marken.

Byggstart är planerad till 2019.

– Tanken med byggemenskaper är att göra det möjligt för enskilda Uppsalabor att tillsammans med andra skapa sitt eget boende. Det pressar kostnader och borgar för kvalitet på lång sikt. Med den här markanvisningen har två byggemenskaper kommit igång i Uppsala. Tidigare i höst fick byggemenskapen Gården en markanvisning, även den i Rosendal, säger Erik Pelling.

Totalt planeras det för 77 hyresrätter.

Sponsrat inlägg

Det svenska spelmonopolet

I Sverige har vi haft en unik situation vad gäller spel och vi står inför förändringar som kommer att rita om kartan på spelmarknaden helt. Den 1 januari 2019 rivs spelmonopolet upp och marknaden öppnas för privata aktörer som konkurrerar på lika villkor.

1 person har regerat på denna nyheten

1 person har regerat på denna nyheten