Laddar

KLART: Så blir nya priserna i UL-trafiken

Nu är beslutet fattat kring de nya UL-priserna och biljetterna.

delningar

Nu har kollektivtrafiknämnden tagit beslutet kring de nya UL-biljetterna i Uppsala. Det blev som vi tidigare rapporterat om tre nya typer av biljetter.

– Den nya 90-dagarsbiljetten och sommarbiljetten gör det både enklare och billigare för de som planerar sitt resande för längre perioder än 30 dagar, säger Bertil Kinnunen (S), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

– Med lågtrafikbiljetten erbjuder vi möjlighet att resa till ett lägre pris för alla som kan planera sina kollektivtrafikresor till tider när det finns gott om plats. På så sätt hoppas vi kunna locka fler resenärer till buss- och tågavgångar utanför rusningstid, säger Jenny Lundström (MP), 1:e vice ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Sedan tidigare har regionfullmäktige beslutat att priset för den vanliga 30-dagarsbiljetten ska vara 840 kronor. En höjning med 45 kronor och förköpt enkelbiljett för vuxen kommer att kosta 30 krono per zon, vilket är två kronor mer än i dag.

En biljett som köps med reskassa kommer att blir en krona dyrare och kosta 23 kronor.

Den kompletta prislistan som gäller från 9 januari 2018 finns på ul.se

De nya biljetternas priser: 

90-dagarsbiljetten finns för vuxna 2 270 kr och pensionärer 1 510 kr. Jämfört med vanliga 30-dagaresbiljetter är det 10 procent lägre.

30-dagarsbiljett för lågtrafik ska kosta 505 kr och gäller vardagar före kl 06.00, mellan kl 09.00-15.00 och efter kl 19.00, samt hela lördagar och söndagar.

Sommarbiljetten för juni, juli och augusti ska kosta 1 680 kr för vuxen, 1 060 kr för pensionär vilket motsvarar priset för två 30-dagarsbiljetter. Sommarbiljetten för ungdom kostar 800 kr.Källa: UL.