KLART: Sjöräddare får Rotarys Eldsjälspris

Christopher Carlbom mottagare av Rotarys Eldsjälspris. Foto: Rotary.

Eldsjäl är en person som lägger sin själ i att göra världen lite bättre.

delningar

Med Eldsjälspriset vill Rotaryklubbarna i Uppsala och Knivsta uppmärksamma personer i regionen som lägger ner tid på sin fritid för att hjälpa andra.

Juryn som består av representanter från samtliga Rotaryklubbar i Uppsala och Knivsta har i år beslutat att dela ut priset till Christopher Carlbom med följande motivering:

"I sin roll som frivillig sjöräddare räddar han liv och hjälper andra när det trasslar till sig i livet. Han är en mycket aktiv, frivillig sjöräddare ombord på de tre räddningsbåtar och svävare som finns i Uppsala. Under mer än 2 500 timmar per år är han själv redo att lämna kaj inom 15 minuter efter ett larm. Helt frivilligt och helt utan ersättning..."

I rollen som sjöräddare har Christopher lag ner enormt arbete på att motivera nya unga sjöräddare och se dem växa med uppdraget.

Rotarys Eldsjälspris som delas ut för tredje gången vid Vakna Uppsalas morgonmöte i UKK; är ett pris i samma anda som priset Rotarys Guldhjärta, som går till godhjärtade företagare i länet.

FAKTA

Fakta om Rotary

Rotary är ett världsomfattande nätverk, och en politiskt och religiöst oberoende organisation som grundades av advokaten Paul Harris i Chicago, 1905.

Rotarys kärnvärden är tjänande, kamratskap, mångfald, integritet och ledarskap. Till de större projekten kan nämnas att utrota polio, End Polio Now, i samarbete med WHO och Bill och Melinda Gates Foundation. Uppsalaklubbarna arbetar sedan flera år med ett omfattande vattenprojekt i Mutomo, Kenya. Ett annat är mentorprojekt för nyanlända akademiker.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar