KLART: Södra Storvreta och Fullerö Hage ska sammanlänkas

Storvreta uppe till höger i bild och Fullerö Hage nere till vänster.

Detaljplanen beräknas vara färdig under år 2021.

delningar

Nu ska arbetet med detaljplanen Södra Storvreta och Fullerö Hage, det har plan- och byggnadsnämnden beslutat. Idag är planområdet obebyggt och består främst av skog och åkermark. Uppsala kommun äger ett större markområde beläget mellan områdena norr om järnvägen och nu ska områdena sammanlänkas.

– Syftet med planerna i Södra Storvreta är att utveckla området till en attraktiv boendemiljö med närhet till kollektivtrafik, grönområden och god tillgång till förskolor, grundskola, säger Ylva Stadell (S), ordförande plan- och byggnadsnämnden i ett pressmeddelande.

Man har också inlett detaljplanarbetet för en grundskola, en förskola och ett flerbostadshus i Fullerö Hage. Området ligger cirka tre kilometer söder om Storvreta centrum och cirka nio kilometer norr om Uppsala. I planeringen finns även en ny huvudgata mellan Fullerö Hage och Storvreta.

– Vi behöver förenkla för de som bor i Fullerö Hage att resa kollektivt. Det gör vi med en ny huvudgata som kommer knyta ihop Storvreta och Fullerö Hage och göra det lättare att ta sig både in till centrala Uppsala och Storvreta, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

Tidpunkten för ett beslut om antagande för detaljplan Södra Storvreta uppskattas till första kvartalet 2021 och för Fullerö Hage till fjärde kvartalet 2021.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.