Laddar

KLART: Stor MMA-gala i IFU Arena

Lämnar Fyrishov bakom sig och flyttar i stället in i moderna IFU Arena. – Jag tror att vi kommer att fylla arenan, säger arrangören Perry Segerqvist.

delningar

Under februari i år arrangerades en MMA-galan i FyrishovPerry Segerqvist som var initiativtagare till den galan kan nu avslöja att åtminstone två nya galor ska hållas i IFU Arena.

– Vi vill byte till en större arena. IFU Arena är toppmodern med digitala skärmar som ger arrangemanget en helhet som inte fanns i den förra. MMA -kampen bör upplevas live, säger han.

Segerqvist ser ett växande intresse för kampsporten i Uppsala och menar att det pratas om MMA bland alla åldrar.

Vilka förväntningar har du på de planerade galorna? – Förväntningarna är stora. Vi har haft en bra samarbete med företrädare för IFU och jag tror att vi kommer att fylla arenan.

A-hallen i IFU Arena har en publikkapatcitet för 2 880 personer. De två MMA-galorna hålls den 26 maj respektive 22 september.

Vad är MMA?

Modern Mixed Martial Arts (MMA) är designad för sparring och tävling och ambitionen är att ha så få tekniska begränsningar som möjligt men samtidigt säkerställa att ingen utövare skall få allvarliga skador. I allmänhet är boxning (Kickboxing och Muay Thai inkluderat), brottning (Fristil och Grekisk-Romersk samt i viss utsträckning Judo) och grappling (Brazilian Jiu-Jitsu samt i viss utsträckning Sambo) de tre stilar som utgör kärnan i nästan all modern MMA.

Inom såväl västerländska som österländska kampsporter fostras utövarna i en anda av respekt, ödmjukhet och fair play, så även inom MMA som har sitt ursprung i båda dessa traditioner.

Källa: Swedish Mixed Martial Arts Federation