KLART: Uppsala femte bästa idrottskommunen

Foto: MATHIAS BERGELD/BILDBYRÅN.

Tillhör den bästa femtedelen i landet.

delningar

Resultatet av Sport & Affärers kommunranking 2018 presenterade nyligen. Av totalt 25 rankade kommuner på listan över Sveriges främsta idrottskommuner hamnade Uppsala på en femte plats.

Så här skriver Sport & Affärer i sin motivering: "Uppsala är Sveriges bästa cykelstad och ”Bästa att bo” ort för unga. Har under åren utvecklat ett mycket bra och brett idrottspolitiskt program med tydligt folkhälsoperspektiv. I programmet prioriteras den jämställda idrotten, fysisk aktivitet för ungdomar, utveckling av aktiviteter i socioekonomiskt utsatta områden samt verksamheter för egenorganiserade aktiviteter."

Vidare lyfter de fram att kommunen har utvecklat en modell för att beräkna behovet av spontanidrott och använder jämförande nyckeltal mot andra kommuner.

– I kommunens evenemangsstrategi fokuseras på större nationella evenemang i ett tio-tal idrotter. Genomför O-Ringen 2020. Bra evenemangsarenor som kommer att bli ännu bättre enligt Uppsalas reviderade anläggningsstrategi, skriver Sport & Affärer.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar