Knarkgömma avslöjades efter poliskontroll

Foto: Agneta Forssén / Mostphotos

En 28-årig man har dömts vid Uppsala tingsrätt för bland annat grovt narkotikabrott. Hans ex-flickvän frias från misstankar om inblandning i det grova narkotikabrottet men döms för ringa narkotikabrott.

delningar

Den 31 januari kom mannen åkandes i sin bil vid Gränby centrum när han stoppades en polispatrull för kontroll. När de undersökte bilen hittade de en mindre mängd narkotika och tog därför beslut om att utföra en husrannsakan i mannens bostad.

Man fann då 540 gram amfetamin, 485 tabletter MDMA och cirka 1200 tabletter Dexamfetamin. Man hittade också mindre mängder av bland annat kokain och cannabisharts.

När husrannsakan utfördes bodde mannens före detta flickvän i lägenheten och de båda åtalades misstänkta för grovt narkotikabrott. Tingsrätten anser det dock bevisat att flickvännen inte haft något att göra med narkotikan som fanns i bostaden så hon frias på den åtalspunkten.

Kvinnan togs in på provtagning och analysen visade att hon hade spår av cannabis i urinen som hon intagit någon gång mellan november till januari. Hon döms därför för ringa narkotikabrott.

Den 28-årige mannen döms för grovt narkotikabrott. Han döms också för ringa narkotikabrott och rattfylleri då han körde bil narkotikapåverkad några veckor innan husrannsakan. Han döms till fängelse i två år och tio månader.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar