Laddar

Kommunalråd om skandalen: ”Det är beklagligt”

Efter grässkandalen på Studenternas riktar Centerpartiet hård kritik mot Uppsala kommun. "Det är beklagligt hur illa Studenternas gräsplan skötts ", säger kommunalrådet Stefan Hanna (C).

delningar

På torsdagen kom beskedet. Kvaliteten på gräsmattan på Studenternas är inte tillräckligt bra, och Sirius kommande hemmamatch mot Kalmar flyttas till Gävle. Uppsala kommun, som är Sirius hyresvärd, har fått hård kritik för planens kvalitet, bland annat av kommunalrådet Stefan Hanna (C).

– Det är beklagligt hur illa Studenternas gräsplan skötts inför den allsvenska premiären, och rentav provocerande att det ansvariga kommunalrådet Rickard Malmström (MP) skyller på vädret. Aprilväder i april kan ju inte direkt komma som en chock för någon.

– Nu måste kommunen ta sitt ansvar som Sirius hyresvärd och stå för de merkostnader föreningen får för att hyra Gavlevallen, säger kommunalrådet Stefan Hanna (C) i ett pressmeddelande.

Den 1 juli börjar ett nytt hyresavtal att gälla mellan Uppsala kommun och Sirius – till en högre hyra eftersom allsvenskt spel innebär högre kostnader för kommunen.

– Eftersom standarden på Studenternas höjs och kommunens kostnader därmed ökar är det rimligt att hyran höjs. Men då måste kommunen naturligtvis också klara av att leva upp till sin del av avtalet.

– Om spisen går sönder i en hyresrätt är det upp till hyresvärden att lösa det på bästa sätt, det är inte hyresgästens ansvar att hitta en granne att hyra in sig hos kring middagstid varje dag. Vi tycker att samma princip bör gälla här, säger Stefan Hanna.

Relaterade artiklar