Kommunen bjuder in till pizza och samtal

Foto: Sten-Åke Stenberg & Pressbild/ Uppsala kommun

"Det finns ett fantastiskt stort engagemang i Gottsunda som vi ska ta hand om när vi utvecklar Gottsunda till hjärtat i södra Uppsala"

3 personer har reagerat på denna nyheten

delningar

Genom en idékoncepttävling ska Gottsunda utvecklas med fler bostäder och arbetsplatser och samtidigt vara en trivsam stadsdel för boende, besökare, civilsamhälle och företagare.

- För att lyckas med våra målsättningar för Gottsunda behöver vi lyssna in och involvera Gottsundaborna och handlarna. Det finns ett fantastiskt stort engagemang i Gottsunda som vi ska ta hand om när vi utvecklar Gottsunda till hjärtat i södra Uppsala, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Kommunen vill i utvecklingen av Gottsunda involvera så många som möjligt av de som bor och är verksamma i området. Nästa steg från kommunens sida är att de bjuder in boende och verksamma till samtal för att alla som vill kan komma med synpunkter.

Man bjuder in till samtal under två dagar. I Gottsunda centrum 2 maj klockan 11:00-15:00 och 7 maj klockan 17:00-20:00.

Kommunfullmäktige har beslutat att sälja delar av fastighetsbeståndet i Gottsunda och försäljningen kommer att ske genom en idékoncepttävling. Den nya aktören ska ha, förutom en bra dialog med boende i Gottsunda, erfarenhet att utveckla ett helt område med bostäder och flera olika verksamheter.

Tävlingen kommer att starta efter nyår och fram till dess ska kommunen utreda och besluta om de exakta tävlingskriterierna.

Gottsunda planeras utvecklas med spårväg, minst 5000 nya bostäder, nya arbetsplatser, park, torg och ett nytt stadsstråk.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar