Kommunen efterlyser idéer från Gottsundaborna

Erik Pelling. Foto:Pressbild/ Uppsala kommun

Idékoncepttävlingen kan slutligen leda till att kommunen säljer Gottsunda centrum.

1 person har reagerat på denna nyheten

delningar

Nyligen beslutades planprogrammet för Gottsundaområdet av kommunstyrelsen. Verksamheter och medborgare har bidragit med idéer och synpunkter till planprogrammet, och nu inleds en mer konkret fas kring utvecklingen. Det gäller Gottsunda centrum och närliggande områden till en stadsnod, samt ett nytt skolområde. Kommunen bjuder därför in till medborgardialog och workshop den 10 juni.

Uppsala kommun har börjat undersöka möjligheten kring en potentiell försäljning av Gottsunda centrum genom en så kallad idékoncepttävling.

- Den 10 juni får medborgare möjligheter att bidra med idéer och synpunkter kring utvecklingen av stadsnoden Gottsunda när det gäller torg, mötesplatser, parker, gång- och cykelvägar samt nya gator. På så sätt skapar vi ett gediget underlag till idékoncepttävlingen. När det gäller det nya skolområdet är skolans roll som en samhällsbyggnad inom- och utomhus, i synnerhet efter skoltid, en viktig fråga, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

En potentiell försäljning kan bli av om processen med idékoncepttävlingen slutligen leder till att kommunen kommer överens med en seriös och långsiktigt trovärdig aktör. Aktören ska förutom finansiella muskler även har en värdegrund kring hållbar utveckling som överensstämmer med hur Uppsala kommun ser på stadsbyggnads- och annan samhällsutveckling.

FAKTA

Tid: Måndag 10 juni 2019 kl. 18-20, Erik Pelling inleder Plats: Gottsunda centrum, Kulturpunkten, Valthornsvägen 7, Uppsala.

Har du ett nyhetstips? Tipsa redaktionen genom att klicka här.

delningar

Nyhetsbrev

Prenumerera på Sveriges snabbaste och mest ultralokala nyhetsbrev. Här får du nyheter om stora som små händelser.
Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag 24 Sveriges data- och cookiepolicy.

Relaterade artiklar