Laddar

Konkurs hotar finansföretag – privatpersoner riskerar förlora 40 miljoner kronor

Företaget misstänks ha förskingrat förskingrat pengar

delningar

Finansföretaget 24Money gick under fredagen ut med en varning till sina kunder:  ”Medel kan ha förskingrats från bolaget. 24Money uppger samtidigt att kontakten har sagts upp med bolaget som skötte hanteringen av inbetalningar och utbetalningar till kundernas konton.”

Ekobrottsmyndigheten har nu inbett en förundersökning. Även på Finansinspektionen granskar man bolaget, skriver SvD.

– Utredningen befinner sig i ett känsligt läge. Att i det här skedet uttala oss om vilka brottsmisstankarna är eller huruvida vi har gjort ett platsbesök i veckan är ur utredningssynpunkt kontraproduktivt. Det är heller ingen information som kommer att gynna kunderna i bolaget som eventuellt riskerar att förlora sina pengar, uppger Niklas Ahlgren, presskommunikatör vid Ekobrottsmyndigheten till SvD

Under måndagen genomfördes flera husrannsakan mot adresser kopplade till företaget. Bland annat gjordes en husrannsakan vid bolagets lokaler i Uppsala, skriver UNT.

2016 blev 24Money ny huvudsponsor för Almtuna IS.

Bolaget skriver på sin sida att man sagt upp kontakten med bolaget som skötte inbetalningar och utbetalningar till kundernas konton.

”Vi vill uppmana våra kunder att inte betala in några pengar till de bankgironummer som tidigare har använts för insättningar till 24Money”, skriver företaget på sin hemsida.

Bolaget har tidigare anmälts till Ekobrottsmyndigheten då  revisionsbolaget EY ansåg att 24Money Spars aktiekapital vart på väg att förbrukas. Nu står bolaget inför ett konkurshot, den här gången är läget akut. Skulle bolaget gå i konkurs skulle företagets cirka 13 000  kunder drabbas mycket hårt.

Enligt källor till SvD kan kunderna förlora cirka 40 miljoner kronor.

24Money skriver att de under de kommande dagarna kommer att ge sina kunder ytterligare information på sin hemsida.